Početna » Svi sadržaji » Bollywood ExYugoslavia » Plesna skupina "Katak" u Srbiji

Plesna skupina "Katak" u Srbiji

Kategorija Bollywood ExYugoslavia
Pregleda Pregleda: 1497
Dodao Dodao: Inaa
Dodato Datum: 08.05.2014
Komentara Komentara: 0


OCENITE SADRŽAJ

Ocena: 5.0/2



BEOGRAD - Indijska plesna skupina " Katak " gostovaće u Srbiji od 20. do 26 maja i imaće nastupe u Beogradu i ostalim većim gradovima . Šestočlana plesna skupina , koju vodi Rudžeta Soman Amogh , izvodit klasični indijski ples Katak ( Kathak ).
Katak plesna skupina dolazi s Akademije za kulturu Rudžute Soman iz Indije , koja se bavi podučavanjem izvornog indijskog klasičnog plesa , s ciljem da pomakne granice tradicionalnog plesa i stvori nove polazne točke u estetici , njegove izvedbe kroz korištenje najsuvremenije tehnologije i inovativnih plesnih tehnika.

Jačanje kulturnih veza Indije i Srbije

Katak grupa je do sada sudjelovala na mnogim svjetskim festivalima , uključujući Konark Festival ( Orissa , Indija) Međunarodni Festival folklornih Umjetnosti ( Nanking , Kina) , a imala je i nastupe u Njemačkoj , Velikoj Britaniji i Francuskoj .
Gostovanje indijske plesne skupine u Srbiji omogućeno je u suradnji s veleposlanstvom Indije u Beogradu i Indijskim Vijećem za kulturnu suradnju iz New Delhija .
Posijeta indijske plesne grupe Srbiji organizovana je radi daljeg jačanja i produbljivanja kulturnih veza između Indije i Srbije, i predstavlja sjajnu priliku da se javnost Srbije bolje upozna sa jednim od najpopularnijih plesnih stilova u Indiji, saopštila je Ambasada Indije u Beogradu






  •  FB Komentari:  
  •  IS Komenteri: 0 
  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.


Porukice
Statistika
Zadnji registrovan: hajrija19
Ukupno registrovanih: 9492
  
Ukupno online: 1
Gosti: 1
Korisnici: 0