Početna » Svi sadržaji » Bollywood filmovi » Nekad sreća nekad tuga

Nekad sreća nekad tuga

Kategorija Bollywood filmovi
Pregleda Pregleda: 2689
Dodao Dodao: Inaa
Dodato Datum: 05.05.2014
Komentara Komentara: 0


OCENITE SADRŽAJ

Ocena: 5.0/10



Kabhi Khushi Kabhie Gham (Nekad sreća, nekad tuga) je bolivudski film snimljen 2001. godine.
Sniman je u Indiji i Velikoj Britaniji. Glavne uloge tumače Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor i Rani Mukerji kao specijalni gost. Film je režirao Karan Johar i to je njegov drugi film poslije Kuch Kuch Hota Hai).
Kabhi Khushi Kabhie Gham je bio najgledaniji bolivudski film u zemljama van Indije, sve do 2006. godine, kada je njegov rekord oborio film Kabhi Alvida Naa Kehna. Popeo se do trećeg mjesta na britanskom tržištu poslije dvije nedjelje od premijere i to mjesto je zadržao preko 3 nedjelje. Film je takođe bio i na američkom tržištu u top 10. To je bio najveći bolivudski film u zemljama van Indije, sve do pojavljivanja Devdasa.
Rahul (Shahrukh Khan) je usvojeni sin Yashvardhan Raichanda i njegove žene Nandini. Oboje njih vole više Rahula od njihovog pravog sina Rohana, koji je 9 godina mlađi od Rahula. Yash je bogat i poslovni čovjek u Indiji.
Yash odlučuje da oženi Rahula, sa kćerkom njegovog prijatelja Nainom, ali Rahul mu se suprotstavlja i govori da on želi da oženi Anjali. Međutim, Anjali je djevojka koja pripada srednjoj klasi i Rahulov otac se s tim brakom nikako nije slagao.
Igrom slučaja, Rahul oženi Anjali. Dolazeći s njom kući njegov otac se toliko razbjesnio, i u ljutnji rekao kako on nije njegov sin i da ga ne prihvata za takvog. Rahul je šokiran i povrijeđen i odlučuje da ode iz kuće.
Nakon 10 godina njegov mlađi brat (Hrithik Roshan) saznaje istinu,odlazi naći brata i pokušava ponovno ujediniti porodicu…
Hoćeli on to uspjeti?
Prelijep film, koji govori o ljubavi, vezama i porodici.
Pripremite maramice i uživajte!!
Film možete pogledati na sajtu bollywoodsrbija.com






  •  FB Komentari:  
  •  IS Komenteri: 0 
  Samo registrovani korisnici mogu dodavati komentare. Molimo prijavite se.


Porukice
Statistika
Zadnji registrovan: hajrija19
Ukupno registrovanih: 9492
  
Ukupno online: 1
Gosti: 1
Korisnici: 0